ایمپلنت تیتانیومی یا زیرکونیا کدام بهتر است؟

در زمان یافتن درمان مناسب برای دندان های مصنوعی که جایگزین دندان های اصلی می شوند موارد زیادی را باید در نظر داشته باشید. با توجه به بالا بودن علاقه به دارو های کل نگر و اضطراب از جای گذاری کردن هر شی مصنوعی در بدنمان، تعداد زیادی از بیماران در رابطه با نوع ایمپلنت های دندانی سوالاتی را مطرح می کنند. دریافت کردن ایمپلنت برای برخی از بیماران قدمی بزرگ و مهم به نظر می رسد چرا که به سلامت دهان  و دندان نزدیک تر می شوند. به همین دلیل دانستن این موضوع که قصد دارند از میان گزینه های مورد نظر بهترین را انتخاب کنند کار دشواری نیست در ادامه مطالب با در اختیار قرار دادن مطالب مفید و ارزنده قصد داریم تا شما خوبان را به سمت تصمیم گیری مناسب راهنمایی و هدایت کنیم پس ما را تا پایان همراهی بفرمایید.

ایمپلنت تیتانیومی

ایمپلنت دندان چیست؟

از جایگزین های ریشه دندان می توان به ایمپلنت اشاره کرد که با کمک تاج دندان از جنس سرامیک پوشانده شده است. تاج را با کمک وسیله ای به نام اباتمنت به ایمپلنت وصل می کنند. هم اکنون روشی جدید به نام کاشت زیرکونیا به روش های کاشت دندان اضافه شده اند که از این نوع روش کاشت در ایالات متحده از سال 2008 استفاده می کنند و از سال های 1960 برای کاشت  دندان از تیتانیوم کمک می گرفتند علت استفاده از این دو نوع ماده نیز برای این است که سازگاری بالایی با پیوند استخوان دارد، این گفته به این معناست که استخوان به راحتی می تواند همانند ماده ای در اطراف دندان های طبیعی به دور دندان های کاشته شده نیز رشد کنند.

درباره ایمپلنت تیتانیوم

از ایمپلنت به غیر از مراکز دندان پزشکی برای تعویض مفاصل زانو و ران نیز مورد استفاده قرار می گیرد، جنس تیتانیوم از فلز است که مقاومت بالایی دارد و وزن این فلز بسیار کم و سبک می باشد در برابر خوردگی استحکام بالایی دارد و فلز آن غیر سمی است. میزان موفقیت دندان کاشته شده به با تیتانیوم تقریبا نود و پنج درصد می باشد که در دراز مدت ماندگاری بالایی دارد. تیتانیوم توانسته به مدت سی الی سی و پنج سال نیز در دهان شخص دوام بیاورد و هنوز از زیرکونیا به مدت طولانی استفاده نشده است تا بتوان فهمید که طول عمر آن همانند تیتانیوم بالا است یا خیر.

مورد بررسی قرار دادن ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا

قبل از این که بتوانیم اطلاعات درستی درباره دو روش گفته شدن به دست آوریم بهتر است هر دو گزینه را مورد بررسی از جهت های مختلف قرار داد که در ادامه به این موضوع می پردازیم.

مقایسه ایمپلنت زیرکونیا و تیتانیوم:

اگر بخواهیم هزینه دو مورد را بررسی کنیم باید بگوییم که هزینه ساخت ایمپلنت تیتانیوم به نسبت  زیرکونیا کم تر می باشد که با کاشت زیرکونیا باید هزینه بیش تری نسبت به تیتانیوم بپردازید. می دانید که هزینه ایمپلنت دندان توسط بیمه پرداخته نمی شود اما برخی بیمه های دندان پزشکی هستند که مبلغی را پرداخت می نمایند.

پیوند زدن استخوان و سلامت بافت نرم:

هم ماده ایمپلنت و هم ماده تیتانیوم هر دو زیست سازگار می باشند و به راحتی می توانند با استخوان و لثه خو بگیرند. دوام و ماندگاری ایمپلنت تیتانیوم تقریبا بیست و پنج الی سی سال تخمین زده شده است اما دوام زیرکونیا هنوز در حال تحقیق است چرا که به مدت طولانی از آن استفاده نشده است.

زیبایی شناسی:

نتیجه کاشت تیتانیوم برای بیش تر افراد بسیار خوب بوده است اما برخی از افرادی که اقدام به کاشت می کنند نگران این هستند که یک خط به رنگ خاکستری در زیر لثه نمایان شود که کاملا هم قابل مشاهده است. گفته شده است بیمارانی که استخوان یا لثه نازکی دارند با کاشت ایمپلنت سرامیکی با این مشکل رو به رو نخواهند شد. در کاشت زیرکونیا زیبایی دندان بسیار طبیعی است و رنگ دندان کاشته شده سفید صدفی است که هیچ رنگ اضافی از طریق بافت لثه دیده نمی شود.

مقاومت:

به دلیل خاصیت خمشی در ایمپلنت تیتانیوم شاهد مقاومت بسیار بالایی هستیم که در برابر شکستگی و خرابی مقاومت بالایی از خود به نمایش می گذارد. در زیرکونیا خاصیت ارتجاعی به نسبت تیتانیوم کم تر است که همین امر باعث شده در برابر فشار وارد شده بالا زیرکونیا بشکند.  
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

ارسال دیدگاه