سفید کردن دندان (بلیچینگ)

 

سفید کردن دندان (بلیچینگ) – سفید کردن دندان از نظر علمی به صورت اکسید کردن مواد آلی دندان تعریف می شود.

یکی از مشکلاتی که بیش تر افراد با آن روبرو هستند مسئله تغییر رنگ دندان ها است، که این تغییر رنگ ممکن است علل مختلفی داشته باشد. متناسب با علت، روش مناسب برای سفید کردن دندان به کار برده می شود. معمولا ساده ترین و اولین دلیل تغییر رنگ دندان ها چسبیدن جرم به سطح خارجی دندان ها است. در این مورد بهترین درمان برای رفع آن جرم گیری و پولیش کردن سطح خارجی دندان ها است.

یکی دیگر از روش های درمان تغییر رنگ دندان در صورتی که خرابی و پر کردگی های متعدد در دندان ها وجود نداشته باشد، بلیچینگ (سفید کردن دندان) است. بلیچینگ یا سفید کردن دندان ممکن است به دو صورت داخل مطب و یا داخل منزل انجام شود. در روش داخل مطب مواد سفیدکننده که یک ژل بلیچینگ است توسط دندانپزشک روی دندان ها قرار داده می شود. بعد از گذشت حدود نیم الی 1 ساعت از روی دندان ها برداشته می شود. البته بعد از بلیچینگ داخل مطب، میبایست بلیچینگ داخل منزل توسط خود بیمار به مدت دو هفته ادامه یابد تا سفیدی بیشتر شده و پایدارتر شود. لازم به ذکر است که بلیچینگ درمانی دائمی نیست. بلکه بر حسب فرد و عادات غذایی او ممکن است بعد از 6 ماه الی 2 سال، مجددا نیاز به تجدید داشته باشد.

 

اگر به دنبال زیبایی بی نظیر لبخند خود هستید حتما مطالعه کنید >>> لمینت دندان چیست؟


 
یکی دیگر از علل تغییر رنگ دندان ها ممکن است به دلیل ضربه هایی باشد که در دوران کودکی به دندان وارد شده. که مورد معالجه عصب یا روت کانال قرار گرفته و پر شده باشد و به مرور زمان تیره شده باشد. در این موارد اگر سطح خارجی و مینای دندان سالم باشد، به جای روکش دندان می توان از بلیچینگ داخلی استفاده کرد. در بلیچینگ داخلی مواد سیاه داخل دندان خارج شده و مواد سفیدکننده یا بلیچینگ داخل تاج دندان قرار داده می شود. بعد از گذشت 1 الی 2 هفته نسج دندان از داخل شروع به سفید شدن می کند. بعد از این که سفید شدن به مقدار مطلوب رسید، مواد سفید کننده را از داخل دندان خارج کرده و پشت دندان با کامپوزیت پر می شود.

عواملی که باعث زرد رنگ شدن دندان ها می شوند عبارتند از:

سیگار کشیدن
رژیم غذایی نامناسب
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
مصرف نوشیدنی های حاوی قند

بلیچینگ دندان

 

انواع روش های انجام بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان با دو روش قابل انجام است:

1) Office Bleaching یا بلیچینگ در کلینیک دندانپزشکی

این روش از بلیچینگ در مطب دندانپزشک توسط متخصص بلیچینگ انجام می شود. و از مواد شیمیایی مخصوص با غلظت بالا و مدت زمان کوتاه استفاده می شود. دندانپزشک دندان های شما را با محلول اسیدی آغشته یا اصطلاحا اچ می کند سپس یک ماده اکسید کننده به مینای دندان شما می زند. سپس دندان ها را در معرض نور شدید یا لیزر قرار می دهند( این روش با نام بلچینگ دندان با لیزر هم شناخته می شود).

انجام کامل بلیچینگ در این روش معمولا سه تا چهار جلسه طول می کشد. هر جلسه هم حدودا 30 الی 60 دقیقه زمان می برد. دندانپزشکی که شما به آن مراجعه می کنید باید مهارت کافی در این زمینه داشته باشد تا مواد شیمیایی باعث ایجاد حساسیت و ناراحتی همچون درد لثه و دندان درد نشود. دندانپزشک برای جلوگیری از تماس مواد اکسید کننده با لثه، از ژل های محافظت کننده استفاده می کند. دندانپزشک یک نور آبی (لیزر) را روی دندان در طی مدت زمان انجام بلیچینگ، ثابت نگه می دارد.

هزینه بلیچینگ دندان در کلینیک دندان پزشکی نسبت به خانه معمولا گران تر است. البته به موادی هم که برای بلیچینگ استفاده می شود هم بستگی دارد. به طور مثال کلینیک دندانپزشکی ما از مواد اولترادنت آمریکایی استفاده می کند.

بلیچینگ فوری دندان

یک روش جدید که اخیرا  برای بلیچینگ فوری دندان انجام می شود، پاور بلیچینگ یا سفید کننده نیرو نام دارد.در این روش از هیدروژن پراکسید غلیظ استفاده می شود. استفاده از این روش می تواند دندان های شما را فقط در یک جلسه به صورت کامل سفید کند. اما توجه داشته باشید که دندان های شما به صورت موقت سفید می شوند و بعد از یک تا سه سال دوباره تیره می شوند و ممکن است لازم باشد دوباره این روش را تکرار کنید.

  بلیچینگ  

2) Home Bleaching یا بلیچینگ دندان در خانه

این روش بلیچینگ زیر نظر دندانپزشک در منزل و توسط خود فرد انجام می شود. نوع ماده ای که در این روش استفاده می شود، با ماده ای که در مطب توسط دندانپزشک استفاده می شود، متفاوت است. در این روش دندانپزشک یک قالب از دندان های فرد تهیه کرده و در لابراتوار توسط آن قالب، تری پلاستیکی (نایت گارد) ساخته می شود.

ژل مخصوص درون قالب نایت گارد ریخته شده و روی دندان قرار داده می شود. مدت زمانی که باید قالب روی دندان ها قرار گیرد بسته به وضعیت دندان های فرد، بین یک الی شش ساعت در روز است. کل پروسه یک دوره درمانی بین یک الی دو هفته برای هر فک می باشد. زیرا در هر بار باید فقط روی یکی از فک ها، قالب قرار گیرد.

این روش صبر و حوصله شخص را می طلبد. چنانچه شخص فرصت کافی نداشته و بخواهد بلیچینگ دندان را سریع و در کوتاه ترین زمان انجام دهد، بهتر است این کار را در مطب دندانپزشکی انجام دهد. هزینه این روش نسبت به بلیچینگ دندان در کلینیک دندانپزشکی ارزان تر است.

 

هزینه بلیچینگ دندان

هزینه بلیچینگ دندان با توجه به نوع بلیچینگی که شما انجام می دهید (بلیچینگ در خانه و یا در کلینیک دندانپزشکی) متفاوت است ولی معمولا قیمت آن از 800 هزار تومان شروع می شود. بلیچینگ دندان یکی از بهترین روش های سفید کردن دندان است. نسبت به لمینت دندان و کامپوزیت دندان روش ارزان تری می باشد.  قیمت بلیچینگ در خانه در سال 1400 در کلینیک دندانپزشکی با توجه به اینکه از بهترین برند آمریکایی استفاده می شود حدودا سه میلیون تومان هست.

بلیچینگ

مراقبت های بعد از بلیچینگ دندان

1) در ساعات اولیه بعد از بلیچینگ فرد باید لثه خود را با آب گرم تمیز نماید و برای جلوگیری از التهاب لثه خود را باید ماساژ دهد.
2) از خوردن غذا ها و مواد غذایی حاوی رنگدانه ها تا 24 ساعت اولیه خودداری نمایید و برای داشتن دندان های سفید اگر این مواد به دندان های شما برخورد نمود بهتر از به شستشوی سریع دندان ها اقدام نمایید.
3) خوردن نوشیدنی هایی مثل چایی پررنگ، قهوه و نوشابه خودداری نمایید.
4) از غذاهای سرد و اسیدی خودداری نمایید.
5) بهداشت دهان و دندان خود را حفظ نمایید و تمام اصول بهداشتی را رعایت نمایید.
6) از مواد دخانیات و کشیدن سیگار و قلیان جلوگیری نمایید.
7) در چند روز اول از خمیردندان ضد حساسیت استفاده نمایید تا دندان های شما کمتر دچار حساسیت شود و در بروز حساسیت هیچ نگران نباشید برطرف می گردد.
8) دندان ها را روزی دو بار بشویید.
9) یک هفته بعد از سفید کردن دندان هایتان به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا بررسی های لازم صورت گیرد.
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

ارسال دیدگاه