ایمپلنت دندان چیست؟ قیمت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟ _ با گذشت زمان و رشد سنی بسیاری از افراد بنا به دلایل متعددی چون کهولت سن، ضربه، کشیدن دندان و …. دندان های خود را از دست می دهند. این مشکل نه تنها سبب بروز نارضایتی در ارتباط با ظاهر و طرح لبخند افراد می شود، بلکه در جویدن غذا نیز خلل وارد می کند. دغدغه این افراد جایگزینی دندان های دائمی به جای دندان های از دست رفته می باشد. در گذشته پروتز دندان متحرک (دندان مصنوعی/ دست دندان) بسیار رایج بود.مشکلاتی که آن روش دارا بود سبب جایگزینی روشی بهتر و دقیق تر به نام ایمپلنت دندان شد.

ایمپلنت دندان جایگزینی دائمی، زیبا و بدون دغدغه برای دندان های از دست رفته است. امروزه دیگر افراد بسیار کمتر به دنبال دندان مصنوعی می روند مگر در موارد خاص. کاشت ایمپلنت دندان هیچ مشکل و عوارضی را برای بیمار به وجود نمی آورد و فرد تا آخر عمر خود می تواند از زیبایی و طبیعی بودن ایمپلنت های خود لذت ببرد. در ادامه تلاشمان بر این بوده است که با خواندن این مقاله در ارتباط با ایمپلنت دندان جای هیچ سوالی در ذهن شما مراجعه کننده گرامی باقی نماند.

ایمپلنت دندان

   دسترسی سریع به مطالب این نوشته


ایمپلنت دندان چیست؟

برخی از افراد به هر دلیلی ممکن است دندان های خود را از دست بدهند. با توجا به عکس بالا می توان دید که، ایمپلنت دندان یا فیکسچر (پایه تیتانیومی) در اندازه ریشه دندان آن فرد به جای ریشه از دست رفته کاشت می گردد. فیکسچر ها با دقت و ظرافت بسیار زیادی ساخته می شوند که جلوه و کارکردی کاملا طبیعی داشته باشند. دو قسمت اصلی ایمپلنت دندان که در عکس بالا مشخص شده ، Fixture و Abutment می باشند. قسمتی که در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد اصطلاحاً Fixture نامیده می‌شود که از جنس تیتانیوم می باشد. قسمتی تاجی که بالای لثه قرار می‌گیرد Abutment نامیده می شود. روی Abutment روکش ایمپلنت قرار داده می شود. تیتانیوم بیشترین سازگاری را با بدن انسان و به طبع با استخوان فک دارد، از این رو هیچگونه آسیبی به استخوان فک وارد نمی کند.

ویژگی های تیتانیوم در ایمپلنت دندان

تیتانیوم به دو صورت خالص و یا آلیاژ تیتانیوم در ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد.آلیاژ تیتانیانیوم از 90 درصد تیتانیوم، 6 درصد آلومینیوم (استحکام وزنی بالا و ضریب الاستیسیته پایین) و 4 درصد وانادیوم (افزایش استحکام تیتانیوم و کاهش رسانایی حرارتی آن) تشکیل شده است.

علت استفاده از این ترکیبات این است که در مقابل خوردگی مقاوم هستند. و دارای ویژگی های مکانیکی و فیزیکی مناسب می باشند.همچنین دارای سازگاری زیستی biocompatible هستند یعنی با استخوان و بافتهای لثه ای تطابق دارند.و منجر به آسیب و صدمه به بدن نمی شوند.

حتما بخوانید >>> بهترین دندانپزشک تهران


چه کسانی کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان هستند؟

  • √ افرادی که که کلیه دندان های فک جلو و یا فک عقب را از دست داده باشند.
  • √ افرادی که یکی از دندان های جلو را از دست داده باشند و فاصله ایجاد شده از دندان های کناری آن طبیعی باشد.
  • √ افرادی که بیش از یک دندان را از دست داده باشند و فاصله بین دندان های کناری طبیعی باشد.
  • √ افرادی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی را از دست داده باشند و تنها از یک طرف، دندان طبیعی باشد.
  • √ افرادی که نمی توانند یا به هر دلیلی نمی خواهند از دندان های مصنوعی استفاده کنند.
  • √ افرادی که می خواهند گفتار خود را بهبود ببخشند.

چه کسانی کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان نیستند؟

  • √ افرادی که درگیر مشکلات عفونی دندان یا فک هستند ایمپلنت دندان پیشنهاد مناسبی برای آن ها نیست.این افراد ابتدا باید نسبت به رفع عفونت دندان های خود اقدام کنند و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت دندان خود کنند.در صورت عدم توجه به این مسئله کاشت ایمپلنت دندان با شکست مواجه خواهد شد.
  • √ در مورد افراد دیابتی نیاز هست که دیابت آن ها کنترل شده باشد تا بتوان برای آن ها کاشت ایمپلنت انجام داد. البته در صورتیکه بیمار دیابتی تحت نظر و کنترل پزشک باشد در کاشت ایمپلنت دندان شانسی به اندازه افراد عادی دارد و جای نگرانی ندارد.حتما به مقاله ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی مراجعه کنید.
  • √ کاشت ایمپلنت دندان در بارداری از مواردی هست که پزشکان به شدن با انجام ان مخالفند. پیشنهاد جدی می شود که تا حد امکان از انجام این کار در دوران بارداری پرهیز کنید. مقاله مرتبط با خطرات کاشت ایمپلنت در دوران بارداری را مطالعه بفرمایید.
  • √ مصرف زیاد دخانیات یکی از تهدیدهای درمان ایمپلنت به شمار می رود. افرادی که عادت شدیدی به استعمال دخانیات دارند بهتر است مدتی سیگار را فراموش کنند یا مقدار استعمال و دفعات را کمتر کنند. البته ما حتی برای افرادی که به هیچ عنوان قادر به کنار گذاشتن این عادت ندارند نیز چاره ای اندیشیده ایم و افراد زیادی تا به حال با این شرایط از مطب ما با لبخندی زیبا خارج شده و با گذشت ماه ها و سال ها همچنان رضایت دارند. حتما مقاله مرتبط با کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری را مطالعه بفرمایید.
  • √ مراجعه کنندگانی که تحت رادیوتراپی به خصوص در ناحیه فک و صورت بوده اند و بیمارانی که تحت درمان بیس فسفونات بوده اند امکان کاشت ایمپلنت دندان را ندارند.
  • √ در مورد افرادی که داروهایی مثل آسپرین یا داروی ضد انعقاد خون مصرف می کنند با مشورت پزشک معالج خود نیاز هست حدود یک هفته قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان داروی خود را قطع کنند.

ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت دندان

ایمپلنت های داخل استخوانی را می توان به دو روش در محل خود قرار داد: الف – یک مرحله ای ب – دو مرحله ای

مزایای کاشت ایمپلنت دندان چیست؟

  • √ جلوه زیبا و طبیعی
  • جای خالی دندان علاوه بر اینکه باعث مشکلات زیادی همچون تحلیل لثه، تغییر حالت فک و… میگردد؛ همچنین ظاهری نامناسب را برای شما رقم می زند. ایمپلنت دندان با جلوه ای زیبا و طبیعی اعتماد به نفس را به شما بر می گرداند.
  • √ سرعت و دقت بالا
  • ایمپلنت دندان یکی از سریع ترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است و اگر مشکل کلی در سلامت جسمانی و استخوان های فک وجود نداشته باشد به سرعت می توان آن ها را جایگزین دندان های از دست رفته کرد.
  • √ طول عمر زیاد
  • از مهمترین مزایای کاشت ایمپلنت می توان به مادام العمر بودن آن اشاره کرد. لازم به ذکر است که اگر بهداشت دهان و دندان را به صورت کامل و همانند دندان طبیعی رعایت کنید ایمپلنت تا آخر عمر برای شما کارآمد خواهد بود.
  • √ جلوگیری از مضرات بی دندانی
  • √ ثبات ایمپلنت دندانی

عوارض و خطرات ایمپلنت دندان

مراجعه به دندانپزشکی که تبحر و تجربه کافی در کاشت دندان ندارد میتواند عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.رعات نکات بهداشتی دهان و دندان نیز پس بسیار مهم می باشد. از عوارض ایمپلنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • √ امکان آسیب به سایر دندان ها
  • √ امکان عفونت در محل کاشت ( مقاله عفونت ایمپلنت دندان را مطالعه کنید)
  • √ امکان آسیب عصبی که می تواند باعث درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن لثه ها، لب ها و چانه فرد گردد.
  • √ مشکلات سینوسی هنگامی که ایمپلنت های دندان قرار داده شده در فک بالا از یکی از حفره های سینوس شما بیرون می زند.

مراحل انجام ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان پروسه ای پیچیده تر و دقیق تر از چسباندن دندان های مصنوعی در دهان شماست! کاشت ایمپلنت دندان نیاز به جراحی دارد. همچنین در صورت نیاز به انجام مواردی چون سینوس لیفت و پیوند استخوان مراحل انجام ایمپلنت دندان کمی متفاوت می شود.

به طور کلی مراحل کاشت ایمپلنت دندان به صورت زیر است:

  • √ معاینه و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت (ارائه طرح درمان) به همراه اعلام هزینه
  • √ در صورت احتیاج، کشیدن دندان قبل از کاشت ایمپلنت دندان
  • √ جراحی و نصب پایه‌ی ایمپلنت
  • √ انتخاب رنگ روکش دندان، قالب‌گیری
  • √ انجام کارهایی مثل: طراحی لبخند، موقعیت لبه‌ی دندان‌ها، تعیین ارتفاع فک و…
  • √ ارسال قالب به لابراتور
  • √ چسباندن نهایی ایمپلنت دندان

در ویدیوی زیر مراحل کاشت ایمپلنت را ببینید.


روش های ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان به سه روش یک مرحله ای، دو مرحله ای و (Immediate Loading) انجام می پذیرد که در ادامه به معرفی و نحوه انجام هر یک از ایمپلنت ها می پردازیم.

ایمپلنت یک مرحله ای:

در موارد بسیاری ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می شود. سپس لثه به دور ایمپلنت بخیه زده می شود. بعد از گذشت چند ماه و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک قالبگیری جهت ساخت روکش ایمپلنت انجام می شود. در اکثریت بیماران این روش قابل اجرا می باشد.

مزیت های روش تک مرحله ای جراحی کاشت ایمپلنت:

  • 1 – کنترل بافت های موکوژنیژیرال اطراف ایمپلنت راحت تر است.
  • 2 – نیازی به مرحله دوم جراحی نیست. (بیمار راحت تر می باشد)
  • 3 – در جراحی کاشت ایمپلنت در نواحی قدامی (زیبایی باید تامین شود) کنترل بافت راحت تر و آسیب به بافت کمتری باشد.
روش دو مرحله ای جراحی ایمپلنت

در این روش قسمت بالایی فیکسچر (قسمت کرونالی) به طور کامل زیر لثه قرار می گیرد.یا اصطلاحا submerge می شود.در این روش برای آشکار کردن قسمت فوقانی فیکسچر نیاز به انجام مرحله دوم جراحی می باشد.در این روش پس از جراحی مرحله اول، بافت نرم توسط بخیه روی آن را می پوشاند.و ایمپلنت داخل استخوان و زیر لثه مدفون می گردد.پس از گذشت 3 – 2 ماه و اطمینان از اسئوالیتگریشن، بافت نرم کنار زده شده و یک اباتمنت یا یک فرم (دهنده لثه روی ایمپلنت قرار می گیرد.

پس بقیه مراحل قالبگیری انجام می گردد.در مدتی که ایمپلنت در داخل استخوان قرار دارد.استخوان در حال ترمیم به صورت مستقیم در تماس با ایمپلنت قرار دارد.و حتی در برخی مواقع روی ایمپلنت را نیز می پوشاند.که نیاز به برداشت استخوان رویش یافته اضافی در روی آن در مرحله دوم جراحی می باشد.برش لثه در روش دو مرحله ای کاشت دنداندر روش دو مرحله ای به 2 طریق می توان لثه را برش داد.

(فلپ ایجاد کرد) که یا از فلپ کرستال استفاده می کنیم.یا فلپ remote در فلپ remote ، برش در محلی دورتر از محل قرار گیری ایمپلنت (معمولا 2 – 1 میلی متر پایین تر از محل تلاقی مخاط با لثه) صورت می گیرد.سپس با کمک الواتورپریوست، فلپ یا برش ایجاد شده در لثه را بلند می کنیم.در روش remote بدون اینکه بخیه ها روی ایمپلنت قرار بگیرد، پوشش داده می شود.

چه وقت هایی از روش های دو مرحله ای جراحی کاشت ایمپلنت استفاده می کنیم؟

  • 1 – دارای تحلیل استخوان زیادی در اطراف موقعیت قرار گیری کاشت دندان باشیم.
  • 2 – افزایش ارتفاع استخوان نیاز داشته باشیم.
  • 3 – دندانهای اطراف ایمپلنت دارای تحلیل استخوان انتیرپروگزیمال باشند.
  • 4 – و یا کیفیت استخوان ضعیف باشد از روش جراحی دو مرحله ای استفاده می کنیم.
در روش یک مرحله ای کاشت ایمپلنت نیاز به مداخله ثانویه وجود ندارد.چون پس از جراحی به صورت اکسپوز باقی می ماند.و نیرویی به آنها وارد نمی شود و ما از بالای لثه دسترسی به ایمپلنت خواهیم داشت.و نیازی به برش مجدد طی 3 – 2 ماه آینده نمی باشد. با باز کردن screw (پیچ) یا healing abutment (فرم دهنده لثه) می توانیم مراحل قالبگیری را انجام دهیم.اگر بافت لثه چسبنده، در اطراف ناحیه در روش یک مرحله ای کم باشد.برای اینکه دو لبه لثه بههم برسد در اطراف لثه را Release می کنیم.تا لبه های لثه به هم برسد اگر بافت لثه چسبنده زیاد باشد.در اطراف ناحیه برای تطابق بهتر فلپ، حالت دالبری (scallope ) ایجاد می کنیم.

ایمپلنت Immediate Loading

در این روش همزمان با جراحی و کاشت، تاج نیز ساخته شده و روی ایمپلنت دندانی قرار داده می شود. این روش بیشتر برای دندان های جلو کاربرد دارد تا بیمار در دوره ترمیم بدون دندان نباشد. البته قابل ذکر است که این روکش به صورت موقت است و روکش اصلی معمولا در مراحل بعدی تحویل بیمار می گردد. مهمترین ویژگی این سبک کاشت این است که در یک جلسه هم جراحی خارج کردن دندان یا ریشه دندان انجام می گیرد و هم در صورت نیاز استخوان ناحیه ترمیم می گردد.

حتما بخوانید >>> ایمپلنت فوری در مرکز ایمپلنت دندان غرب تهران


مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان

√ پس از انجام ایمپلنت تا ۱ روز از مسواک زدن پرهیز شود.

√ تا قبل از نرفتن اثر بی حسی موادغذایی یا نوشیدنی داغ استفاده نکنید.

√ تا ۸ ساعت بعد از انجام ایمپلنت از شستن دهان خودداری شود.

√ بعد از ایمپلنت تا ۳ روز از کشیدن سیگار، نوشیدن چای و قهوه خودداری شود.

√ با تجویز پزشک حتما از مسکن استفاده کنید.

√ استفاده از موار مخدر و مشروبات الکلی باعث می شود که ایمپلنت به صورت کامل موفقیت آمیز نباشد.

√ بعد از ایمپلنت از نخ دندان و خمیر دندان های مخصوص ایمپلنت استفاده شود.

√ نوشیدن آب پس از انجام ایمپلنت امکان پذیر است ولی در مورد خوردن باید بعد از اتمام بی حسی انجام بپذیرد.

√ از نوشیدن مایعات با نی خودداری شود(حداقل دو هفته).

√ از نوشیدن مایعات و غذاهای گرم خودداری شود.

طرح کرستال برش لثه در جراحی ایمپلنت

روش دیگر ایجاد برش و کنار زدن لثه، استفاده از طرح کرستال است.که برش در طول کرست ریج انجام می شود. و مخاط کراتینیزه را به 2 قسمت تقسیم می کند.این روش مزایایی برای بیمار و دندانپزشک دارد.از جمله اینکه خونریزی کمتری دارد، درد کمتری بیمار دارد کنترل فلپ برای دندانپزشک راحت تر است و ترمیم سریعتر انجام می شود.

پس از سپری شدن دوره اسءوانتیگریشن، مرحله دوم جراحی انجام می گیرد.و لثه مجددا کنار زده شده و قالبگیری مراحل پروتزی (Fixed prosthodontics) صورت می گیرد. تصاویر مرتبط با کاشت دندان را در این بخش مشاهده کنید (گالری تصاویر)

در صورتی که به سلامت دندان های خود اهمیت می دهید می توانید از خدمات ما استفاده کنید:

021-8808294186128996

هزینه ایمپلنت دندان در سال 1401- 1400 چقدر است؟ قیمت ایمپلنت بستگی به شرایط دهان و فک بیمار دارد. هزینه پس از ویزیت توسط جراح ایمپلنت مشخص می گردد. اینگونه نیست که برای تمام افراد یک قیمت ثابت داشته باشد. عواملی چون متخصص بودن یا نبودن جراح ایمپلنت، نیاز یا عدم نیاز به پودر استخوان، نیاز به سینوس لیفت، برند ایمپلنت و… همگی از عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت نهایی ایمپلنت دندان می باشد. جهت اطلاع از قیمت ایمپلنت میتوانید با ما تماس بگیرید. شماره تماس: 8808294186128996
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
4 نظر
علی رنجبر
19 سپتامبر 2021 پاسخ

عالیههههه.ممنون از اطلاعات مفید سایتتون

    drsojodi
    19 سپتامبر 2021 پاسخ

    سلام روز بخیر جناب آقای رنجبر گرامی.
    متشکرم.موفق باشید.

علی دولتخواه
19 سپتامبر 2021 پاسخ

سلام میخواستم ببینم میشه تو یک روز تمام دندانهام درست بشه حالا طبق تشخیص‌های شما کاشت باشه یا ترمیم خیلی اذیت میشم هم بابت درد وهم زیبایی واقعا اذیتم، هیچ جایی نمیتونم برم اعتماد به نفسم رو از دست دادم. از طرف دیگ ه هم خیلی میترسم. خواستم ببینم میشه تو یک روز بیهوشی داشته باشم درست بشن یا نه بازم ممنون و تشکر

    drsojodi
    19 سپتامبر 2021 پاسخ

    سلام جناب آقای دولتخواه گرامی
    جهت تشخیص طرح درمان شما نیاز به مشاهده عکس رادیوگرافی شما می باشد.
    میتونید از طریق لینک زیر عکس خود را در واتساپ برای ما ارسال کنید.
    09363252339

ارسال دیدگاه