آیا بیماران دیابتی میتوانند ایمپلنت بکارند؟

ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی – کاشت ایمپلنت دندان مستلزم انجام یک عمل جراحی در استخوان فک است. بنابراین کسی که میخواهد ایمپلنت دندان بکارد، باید شرایط لازم برای عمل جراحی را داشته باشد.

 

اما آیا بیماران دیابتی میتوانند ایمپلنت دندان بکارند؟

بسیاری از ما ارتباط بین دیابت و جراحی کاشت ایمپلنت و تاثیر دیابت بر سلامت دهان را نمیدانیم. دیابت وضعیتی است که بر تولید یا واکنش به هورمون انسولین که برای جذب قند لازم است، تاثیر میگذارد. به علت اختلال در فرایند جذب قند در دیابت، افراد دیابتی کربوهیدراتها را نمیتوانند خوب متابولیز کنند. به علاوه خون و ادرار آنها معمولا بالا بودن میزان گلوکز در بدن را نشان میدهد. از آنجایی که خون در سرتاسر بدن جریان دارد هر تغییری در آن، بر سلامت تک تک عضوها تاثیر میگذارد پس در هر عمل جراحی، سلامت خون از جمله میزان قند آن اهمیت پیدا میکند.در سایت Asrid.org اطلاعات مفیدی در ارتباط با کاشت ایمپلنت در بیماران دیابتی وجود دارد…

 

بیماری دیابت چه تاثیری بر سلامت دهان میگذارد؟

  ایمپلنت و دیابت      

همان طور که گفته شد متاسفانه دیابت تنها بر یک بخش از بدن تاثیر نمیگذارد بلکه کل بدن را تحت تاثیر قرار میدهد چون گلوکز خون بالا میرود. این باعث مشکلاتی در گردش خون میشود. به مرور زمان بدن رو به تحلیل میرود چرا که همه مایعات بدن حاوی قند زیادی هستند و در نتیجه، عوارضی ایجاد میکنند. فک، لثه و دندانها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. پلاک و باکتریها در حالت عادی هم در دهان وجود دارند و اگر خوب بهداشت را رعایت نکنیم به سرعت رشد میکنند. حال اگر دیابت داشته باشیم رشد باکتریها در حد چشمگیری افزایش می یابد. به همین علت در بیماران دیابت بیماریهای گوناگون لثه و دهان به وجود می آید.

 

حتما بخوانید >>> ایمپلنت دندان چیست؟


 

کاشت ایمپلنت دندان در دیابتی ها

در کسانی که دیابت شان تحت کنترل قرار ندارد، کاشت ایمپلنت میتواند مشکل ساز شود. از آنجایی که ایمپلنت مستقیما در استخوان فک نصب میشود، کسانی که بیماریهای زمینه ای مانند دیابت دارند، زخمشان دیرتر و سخت تر جوش میخورد. به همین علت دیابت شیرین یکی از عوامل زمینه ساز شکست درمان ایمپلنت دندان محسوب میشود. بسیاری از کسانی که ایمپلنت دندان میکارند و دیابت کنترل نشده دارند، با تاخیر در التیام بافتها و عدم جوش خوردن استخوان به ایمپلنت مواجه میشوند. به عبارت دیگر ایمپلنت دندان معمولا راه حل خوبی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته در بیمارانی که دیابت کنترل نشده دارند، به شمار نمی آید. با این حال در کسانی که دیابت شان تحت کنترل است، میتوان درمان کاشت ایمپلنت دندان را انجام داد.

 

اهمیت انتخاب جراح خوب برای کاشت ایمپلنت دندان

خوشبختانه برخی تحقیقات نشان میدهند برخی بیماران دیابتی که بیماری خود را به خوبی تحت کنترل دارند، میتوانند کاشت ایمپلنت دندان را با موفقیت پشت سر بگذارند. با این حال این بیماران حتما باید این درمان را نزد متخصص ایمپلنت با تجربه و ماهر انجام بدهند. دیابت یک بیماری جدی است که باید در هر درمان دیگری، مد نظر قرار بگیرد. متخصص ایمپلنت با تجربه میداند چگونه برای هر بیمار برنامه ریزی کند تا درمان ایمپلنت با موفقیت کامل به پایان برسد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

ارسال دیدگاه