جرم گیری دندان (بروساژ) | مراحل، روشها، مزایا، عوارض و قیمت 1400

در جرم گیری دندان  لایه ای مجتمع از پلاک های میکروبی بر روی دندان پاکسازی می شود. اگر پلاک دندان به طور کامل پاکسازی نشود باعث تشکیل لایه های رسوبی روی سطح دندانی و خط مرزی میان لثه میشوند. جرم روی دندان باعث ایجاد بوی بد دهان و به خطر افتادن سلامت دندان و لثه میشود. مصرف مواد غذایی و رنگی از جمله چای و قهوه باعث ایجاد جرم روی دندان ها میشود و از بین بردن آن نیازمند یک روش کاملا سالم و پزشکی است تا لایه انباشته شده جرم را از سطح دندان از بین ببرد.

علل ایجاد جرم دندان

اگر چند روز مسواک نزنید و لایه های غذایی روی دندان بنشینند، با زدن مسواک همه آن ها از بین می روند، اما اگر فاصله زمانی و عمر این لایه ها به چند ماه و یا چند سال برسد، دیگر به راحتی نمی شود از شر آن ها خلاص‌ شد. به‌ طوری‌ که زردی آن ها برروی دندان باقی خواهد ماند و ظاهری زشت بوجود می آورد. علاوه‌ بر افرادی که‌ در مراقبت‌ از دندان های‌ خود کم کاری می کنند، موارد دیگری هم‌ هستند که‌ به‌ این معضل گرفتار می شوند. افراد سیگاری و کسانی‌ که مصرف کننده مواد مخدر هستند، بسیار بیشتر از سایر افراد به جرم گیری دندان نیاز دارند. علاوه‌ بر افراد سیگاری و مصرف کنندگان مواد مخدر، کسانی‌ که بیش‌ از اندازه چای می نوشند نیز به جرم دندان مبتلا می شوند. جالب‌ است بدانید که‌ علاوه بر مواد غذایی، حتی خود بزاق دهان نیز سبب افزایش جرم برروی دندان ها می شود. بنابراین اگر حتی برای‌ مدتی غذا هم‌ نخوریم، باز هم جرم ها برروی دندان ها می نشینند.

 

اگر به فکر جذابیت طرح لبخند خود هستید حتما مقاله لمینت دندان را مطالعه کنید.


 

فواید جرم گیری دندان

جرم گیری دندان و بروساژ دندان باعث از بین رفتن التهاب و ورم لثه میشود. حذف جرم از روی دندان باعث کاهش پوسیدگی دندان و بیماری لثه میشود همچنین درمان جرمگیری دندان باعث: جلوگیری از انتشار عفونت در دیگر قسمت های بدن از بین رفتن لکه های اطراف دندان و در صورت وجود بیماری لثه ای بوی بد دهان نیز از بین خواهد رفت.

  جرمگیری دندان

چند وقت یکبار نیاز به جرم گیری دندان است؟

این تماما بستگی به‌ این دارد که‌ شما تا‌ چه اندازه‌ به بهداشت و سلامت دندان های‌ خود اهمیت می دهید. بسیاری از افراد تنها با‌ یک بار جرم گیری، جرم سنگین و انباشته شده‌ بر روی دندان هایشان ازبین می رود و پس‌ از آن‌ شروع به‌ مراقبت از دندان می کنند و دیگر نیاز اساسی به‌ این کار ندارند و در صورت لزوم می توانند از روش دستی استفاده کنند. ولی چیزی که‌ کاملا مشخص است‌ این است‌ که هر فرد سالی یکبار به‌ این کار نیاز دارد تا جرم هایی که‌ با ابزاری مانند مسواک قابل پاک شدن نیستند، با ابزارهای‌ قوی تری مانند ابزار دندانپزشکی از بین بروند. هر چه‌ مراقبت شما‌ از دندان هایتان بیشتر باشد جرم گیری ساده‌تر، سریع تر و غیر ضروری تر است. در مورد افرادی‌ که مرتب مسواک می زنند، چندان مهم نیست‌ که‌ سالی یکبار این عمل را انجام بدهند. ولی اگر‌ این کار را توسط دندانپزشک کار بلد انجام بدهند، بسیار خوب‌ است. اینکه گفته می شود هر شش ماه یکبار جرم گیری دندان صورت گیرد، مبنای علمی برای‌ همه‌ی افراد ندارد و تنها افرادی محدودی‌ هستند که‌ با توجه به‌ تشخیص دندانپزشک متخصص لازم‌ است تا هر شش ماه‌ یکبار دندان های‌ خود را جرم گیری کنند.

تفاوت بلیچینگ و جرمگیری دندان چیست؟

هر دو روش جرمگیری و بلیچینگ دندان باعث روشن تر شدن دندان‌ها می‌شود ولی در هر کدام از این روشها نوع و میزان سفید کردن دندان ها متفاوت است. روش جرمگیری یا (اولتراسونیک) باعث پاکسازی دندانها از املاح رسوب کرده که باعث بوی بد دهان، بدرنگی و زبری دندان ها می‌شود. خود بزاق دهان انسان به طور طبیعی با میکروبها و مواد غذایی و باکتریهای دهان ترکیب شده و ایجاد لایه‌‌ای به نام پلاک بر روی دندان ها می‌کند. اصولاً پلاک ها در قسمت های پایینی لثه و نواحی که دسترسی به آنها برای تمیز کردن دشوار است بیشتر می شوند که به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان می‌شوند پس برای از بین بردن این پلاک های ایجاد شده باید جرمگیری دندان انجام شود که طی این فرآیند پلاک ها و رسوباتی که در بین دندان و لثه ها ایجاد شده از بین می‌رود که همین امر گاهی سبب روشن تر شدن لثه و دندان افراد می‌شود.

 

هزینه جرم گیری و بروساژ دندان

عوامل متعددی می تواند بر هزینه جرم گیری دندان و درمان ریشه تاثیر بگذارد. عواملی مانند داشتن درمان پیرا دندانی فعال، هزینه حفظ بافت های محافظ اطراف دندان که به دنبال درمان فعال انجام شده است، تکنولوژی مورد استفاده برای جرم گیری دندان ها، متخصصانی که در درمان شما نقش دارند، بیمه دندانی شما، مکان جغرافیایی شما، شدت بیماری یا هر روش جانبی که همراه با جرم گیری دندان و درمان ریشه مورد استفاده قرار می گیرد. اگر بیماری مزمن لثه داشته باشید دندان پزشک، شما را به متخصص لثه ارجاع می دهد. دندان پزشک متخصص، هزینه بیشتری دریافت می کند، اما به یاد داشته باشید که حوزه تخصصی او بسیار حائز اهمیت است و قطعا بهترین درمان ممکن را برای شما انجام خواهد داد. بسیار مهم است که از هزینه جرم گیری دندان و هزینه های درمانی دیگری که برای شما انجام می شود، آگاهی داشته باشید. هزینه جرم گیری دندان معمولا بین 300.000 تا 500.000 تومان (سیصد هزار تومان تا پانصد هزار تومان) است. جهت اطلاع از هزینه جرمگیری دندان در مرکز درمانی ما لطفا با ما تماس بگیرید.

روش‌های جرم گیری دندان

دو شیوه اصلی برای جرم گیری دندان وجود دارد. ممکن است دندان پزشک شما به طور سنتی از ابزارهای دستی استفاده کند. او با استفاده از وسیله ای فلزی به نام جرم گیر دندان، جرم دندان ها را از بین می برد. دندان پزشک این وسیله نازک را در محلی که مسواک نمی تواند آن را تمیز کند یعنی زیر شیار لثه وارد می کند. ابزار های جرم گیری دستی کارآمد هستند اما برای جلوگیری از آسیب به بافت لثه یا هنگام جرم گیری عمیق تر مانند درمان ریشه باید با احتیاط بیشتری مورد استفاده قرار گیرند. روش دیگر، استفاده از دستگاه جرم گیری فراصوتی است. دندان پزشک ممکن است این روش جرم گیری را برای دندان های شما انتخاب کند. این ابزار فراصوتی با انتشار انرژی ارتعاشی جرم ها را خرد و نرم می کند و از رشد باکتری ها بصورت لایه ای جلوگیری می کند. ذرات جرم با فشار آب شسته می شوند. شستشو با فشار آب به نابود کردن باکتری ها و روند درمان کمک می کند. جدیدترین مدل های دستگاه های جرم گیری فراصوتی با قلم های جرم گیری دستی در زدودن جرم های لثه و دندان رقابت می کنند. به عبارت دیگر، هر نوع دستگاه جرم گیری برقی برای بیماران قلبی باید با احتیاط استفاده شود. همچنین توصیه می شود برای افرادی که دندان های حساسی دارند این شیوه جرم گیری مورد استفاده قرار نگیرد. دستگاه جرم گیری فراصوتی جدیدترین روش جرم گیری دندان محسوب می شود. این شیوه برای بیشتر بیماران مورد استفاده قرار می گیرد و ابزاری کارآمد برای زدودن جرم دندان ها به شمار می رود. استفاده از دستگاه های جرم گیری فراصوتی همچنان ادامه می یابد زیرا منافع زیادی برای بیماران دارد و زمان درمان را کوتاه تر می کند.

جرم گیری دندان با لیزر

تقبل هزینه جرمگیری دندان لیزری هم‌ به‌ منظور پیشگیری و هم‌ بعنوان یک‌ روش درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. روش جرم گیری و سفید کردن دندان با لیزر بعنوان یک‌ اقدام پیشگیرانه استفاده می شود. پس‌ از روش‌های پاکسازی عمیق، پاکت‌های لثه و سطوح ریشه بایک لیزر آبی درمان می شوند تا اتصال مجدد بافت‌های لثه را بهبود‌ ببخشد. اینکار باعث تسکین التهاب و بهبودی سریع بافت‌های لثه می شود و باعث اتصال دوباره‌ی بافت‌های لثه به دندان می شود. دستگاه ( AMD Laser) : در این‌ روش از ژل بلیچینگ برای سفید کردن دندان ها، بر روی دندان ها استفاده می شود و در ادامه پرتو شتاب دهنده بطور مستقیم بر روی دندان ها‌ تابانده می شود تا به‌ این ترتیب حداکثر نتایج بهینه حاصل شود. روش سفید کردن دندان با لیزر یک‌ روش بی خطر و بدون درد‌ است. به‌این ترتیب می توان رنگ دندان ها را تا 8 درجه‌ در مدت کمتر از یک ساعت سفید کرد.

مراقبت‌های پس‌ از جرم گیری و بروساژ دندان

حتما سالی یک بار جرم گیری را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید. اگر در هنگام مسواک زدن دچار خونریزی در ناحیه‌ای از لثه شدید، مطمئنا نیاز به مراجعه به دندانپزشک دارید. با دقت مسواک زدن یکی‌ از مهمترین عوامل جلوگیری‌ از جرم دندان است، روزی 30 ثانیه مسواک‌ زدن نمی تواند کمک شایانی به جلوگیری‌ از جرم گرفتن دندان نماید.بعد از جرم گیری حتما از دهانشویه‌ که دندانپزشک تجویز می کند، استفاده نمایید. زیرا در بهبود زخم‌های به‌جا مانده‌ از جرم گیری موثر است‌ و یک‌ هفته بعد‌ از جرم گیری استفاده از دهانشویه را قطع نمایید. درصورت حساس شدن دندان پس‌ از جرم گیری اصلا نیاز به‌ نگرانی‌ نیست ، حساسیت دندان پس‌ از مدتی رفع خواهد شد. جرم گرفتن دندان فقط در بزرگسالان اتفاق نمی افتد. ممکن‌ است دندان های‌ کودکان نیز جرم بگیرند. درصورتی که‌ در بررسی‌های دوره ای دندانپزشک وجود جرم را تشخیص دهد، دندان کودکان هم‌ باید جرم گیری شود. جرم های‌ ایجاد شده روی دندان کودکان نیز مانند بزرگسالان‌ است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

ارسال دیدگاه