انواع لمینت دندان

انواع لمینت دندان – لمینت در واقع لایه نازکی از مواد همرنگ با دندان های طبیعی است که به منظور اصلاح شکل و رنگ و طول دندان ها، ترمیم دندان های شکسته، و یا بستن فاصله بین دندان ها بر روی دندان قرار داده می شود. لمینت ها در انواع لمینت سرامیکی و لمینت کامپوزیتی موجود هستند. درمان لمینت اگر با روشی صحیح و اصولی انجام شود، درمانی با دوام و طول عمر قابل ملاحظه خواهد بود.  

انواع لمینت دندان

همانطور که قبلا اشاره کردیم امروزه لمینت ها در انواع زیر در دسترس دندانپزشکان قرار دارند: 1.لمینت کامپوزیتی (مستقیم) 2.لمینت سرامیکی (غیر مستقیم) در ادامه به توضیح هر یک از انواع ذکر شده و مزایا و معایب آن ها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید…    

اگر به دنبال زیبایی بی نظیر لبخند خود هستید حتما مطالعه کنید >>> لمینت دندان چیست؟


لمینت کامپوزیتی

این نوع لمینت در واقع ماده خمیری کامپازیت دندان است که برای پر کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. لمینت کامپازیتی به صورت لایه به لایه و به طور مستقیم توسط دندانپزشک بر روی دندان های بیمار ساخته و چسبانده می شود. یکی از مزایای این نوع لمینت این است که برای قرار گیری، سطح کم تری از دندان تراشیده می شود. همچنین این نوع لمینت در صورت ترک خوردگی و شکستگی قابل ترمیم بوده و بر خلاف لمینت سرامیکی نیازی به تعویض آن نیست.علاوه بر این ها، لمینت کامپازیتی قیمت ارزان تری نسبت به لمینت سرامیکی دارد. با این وجود این نوع لمینت در مقایسه با نوع سرامیکی استحکام و ثبات رنگ کم تری داشته و نیازمند مراقبت های بیش تر و ترمیم های مکرر می باشد.  

لمینت سرامیکی

این نوع لمینت که با عنوان پرسلن ونیر نیز شناخته می شود، پوسته ای نازک از جنس سرامیک با ضخامت 5 تا 6 میلی متر است که توسط باندهای رزینی روی دندان چسبانده می شوند. این نوع لمینت بر خلاف لمینت کامپازیتی مستقیما در مطب روی دندان ها ساخته نمی شود به همین دلیل نوع غیرمستقیم نامیده می شود. مزیت مهم لمینت سرامیکی استحکام بالا و ثبات رنگ آن است. از آن جا که لمینت سرامیکی نسبت به نوع کامپازیتی، تطابق رنگی بهتری با دندان های فرد دارد در نتیجه زیبایی طبیعی تری به همراه خواهد داشت. یکی از معایب این نوع لمینت نسبت به لمینت کامپوزیتی این است که دندان ها به میزان بیش تری تراش داده می شوند البته نوعی از لمینت سرامیکی به نام لومینیر وجود دارد که تراش مینای دندان را به صفر می رساند که در اصطلاح به آن Zero Cut Laminate اطلاق می شود که متاسفانه ساخت لمینت‌های لومینیر بدون تراش مینا در ایران انجام نمی شود، و ساخت آن در کشورهای پیشرفته به هزینه های بسیار بالا و ابزارهای پیشرفته ای نیاز دارد.  

درمان لمینت چگونه انجام می شود؟

با توجه به نوع لمینت تعداد جلسات و روند درمان متفاوت می باشد. درمان با لمینت کامپوزیتی معمولا طی یک جلسه در مطب و مستقیما روی دندان بیمار توسط دندانپزشک انجام می شود. به طوری که بعد از آماده سازی دندان کامپوزیت روی دندان قرار داده شده و به دقت شکل داده می شود. اما در درمان با لمینت سرامیکی ابتدا از دندان های بیمار قالب گیری شده و قالب به لابراتور فرستاده می شود، که معمولا آماده شدن لمینت چند روز زمان می برد و پس از آماده شدن توسط دندانپزشک روی دندان بیمار چسبانده می شود.  

آیا لمینت به دندان ها آسیب میزند؟

لمینت دندان یکی از درمان های رایج دندانپزشکی در سرتاسر دنیا است که اگر به شکلی اصولی و با روشی صحیح انجام شود و مراقبت های بعد از آن به عمل آید به هیچ عنوان به دندان ها آسیبی وارد نمی کند.  

لمینت دندان چه عوارضی دارد؟

عوارض احتمالی لمینت عبارتند از: ۱- حساسیت پس از درمان: احتمال حساسیت به سرما و گرما مانند هر ترمیم دیگری پس از درمان وجود دارد که البته پس از گذشت مدت زمان کوتاهی این مشکل برطرف می‌شود. ۲- شکستگی لمینت: اگر اصول اولیه انتخاب بیمار برای درمان لمینت به درستی انجام گرفته باشد احتمال شکستگی ترمیم به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد اما نه به طور کامل. زیرا بیمار نقش بسیار مهمی در طول عمر درمان لمینت ایفا می‌کند. بیمار باید از برخی عادات غذایی مانند گاز زدن و جویدن غذاهای سفت خودداری کند تا طول عمر درمان افزایش یابد. ۳- تغییر رنگ لبه‌ای لمینت: تغییر رنگ لبه‌ای در لمینت در طول زمان، به مواد رنگی مورد مصرف بیمار مانند چای، قهوه و یا کشیدن سیگار بستگی دارد. در نتیجه با مصرف بیش تر این مواد، احتمال تغییر رنگ در لبه‌های لامینت بیشتر است و با کاهش مصرف این مواد، قابل پیشگیری است.  

نگه داری و مراقبت های بعد از لمینت

مراقبت از لمینت درست مانند دندان های طبیعی است. شما میبایست به طور منظم دندان هایتان را مسواک کنید و از نخ دندان استفاده نمایید و از جویدن و گاز زدن اجسام سخت خودداری نمایید. علاوه بر این ها عادات غذایی مناسب در حفظ سلامت دندان ها نقش مهمی خواهد داشت.  

طول عمر لمینت چقدر است؟

ماندگاری و طول عمر لمینت ها نیز همانند دندان های طبیعی با توجه به عادات غذایی و رفتاری فرد (جویدن ناخن و دندان قروچه و …)، میزان رعایت بهداشت دهان و دندان ها و جنس دندان های فرد متفاوت می باشد، اما اگر لمینت به شکلی صحیح به دندان های زیرین باند شده باشد و مراقبت های بهداشتی و نگه داری به خوبی رعایت شود، این درمان جزء یکی از بادوام ترین درمان های دندانپزشکی به حساب می آید. در انتها ذکر این نکته ضروری است که درمان لمینت در افرادی که بیماری های لثه ای درمان نشده، پوسیدگی ها و بی نظمی های شدید دندانی و بهداشت دهانی نامناسبی دارند، پیشنهاد نمی شود.  
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

ارسال دیدگاه