دلایل شکست ایمپلنت

دلایل شکست ایمپلنت (قسمت اول ) – بدنه ایمپلنت ها و اجزای آن احتمال شکسته شدن دارند و این اتفاق اغلب در طی وارد آمدن طولانی مدت نیرو رخ می دهد . احتمال شکستگی در صورت بیشتر بودن نیروهای وارد بر ایمپلنت بیشتر می شود . نیروهای زاویه دار و حرکات پارافانکشنال وکانتی لورها خطر شکستگی ها را افزایش می دهند . خطر شکستگی با گذشت زمان بیشتر می شود . در شرایط طولانی مدت اعمال نیرو 80 % از شکست درمان ایمپلنت دندان با شکستگی بدنه ایمپلنت ارتباط دارد . ویژگی هایی از بدنه ایمپلنت که بر خطر شکستگی آن تاثیر دارند عبارتند از اندازه ایمپلنت ، طراحی ایمپلنت و بیومتریال ایمپلنت .

بسیاری از مواد bio compatible ( سازگاری زیستی ) قادر به تحمل نوع و میزان نیروهای پارافانکشنال وارد بر ایمپلنت دندان نیستند . مثلا سرامیک ها ، سازگاری زیستی عالی دارند اما در برابر نیروهای خشن بسیار حساس و آسیب پذیرند . نیروهای خمشی به طور رایج بر ایمپلنت های دندانی وارد می شوند و باعث می شوند استفاده از سرامیک ها در بدنه ایمپلنت نامناسب باشد . مثال دیگر هیدروکسی آپاتایت ها می باشند که با بافت های بیولوژیک بسیار سازگار هستند ولی ویژگیهای مکانیکی آن برای تحمل نیروهای وارد بر ایمپلنت مناسب نیستند . در عمل بسیاری از این مواد را به عنوان پوشش روی مواد قوی تر و محکم تر به کار می برند .

 
 

ایمپلنت ها باید قادر به تحمل نیروهای جویدنی باشد و بدنه ایمپلنت باید بسیار محکم باشد و تیتانیوم و آلیاژهای آن تاریخچه موفقی از کاربرد را در درمانهای دندانی و ارتوپدی دارا هستند و سازگاری زیستی bio compatible عالی تیتانیوم و آلیاژیهای آن به خوبی ثابت شده است ، در دندانپزشکی 4 رده مختلف ( 1 تا 4 ) از نوع تیتانیوم cp و 1 رده آلیاژ تیتانیوم وجود دارد ( رده 5 ) هنگامی که ایمپلنت دندان در استخوان قرار میگیرد یک لایه اکسید تیتانیوم تشکیل می شود که سبب می شود این مواد به خوبی توسط استخوان و بافتها تحمل شوند . آلیاژ تیتانیوم – آلومینوم – وانادیوم ( Ti – 6Al – 4v ) دارای ویژگیهای مکانیکی و فیزیکی مناسب ، مقاومت در برابر خوردگی و دارای سازگاری زیستی عالی می باشد . اولین مزیت آلیاژ تیتانیوم ( رده 5 ) در مقایسه با سایر رده های تیتانیوم ، استحکام آن است . در مجموع ویژگیهای مکانیکی آلیاژ تیتانیوم بهتر از تیتانیوم خاص است . آلیاژ تیتانیوم 4 برابر قوی تر و محکم تر از تیتانیوم خالص رده 1 و 2 برابر قویتر از تیتانیوم رده 4 است . تیتانیوم و آلیاژ آن از نظر سختی بسیار شبیه استخوان ناحیه ای است که در آن از فلز به عنوان عنصر مصنوعی استفاده شده و سختی آنها 6 برابر استخوان کورتیکال متراکم است .

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

ارسال دیدگاه